VÍNNE PIVNICE

Vínna pivnica má svoje miesto nielen v oblasti dozrievania a skladovania vína, ale aj vo svete architektúry a dizajnu.

Voľakedy sa podzemné alebo polopodzemné priestory stavané z kameňa alebo hliny využívali len na skladovanie potravinových zásob. Postupne začínali plniť dôležitú úlohu ,,dielne vinohradníkov“. Pre svoje výnimočné hydrometrické vlastnosti je pivnica ideálnym miestom na skladovanie a dozrievanie vína.

Už od stredoveku poznáme slávne francúzske ochutnávky vín čiže degustácie, ktoré sú určitým obradom pre profesionálov či amatérov. Degustácia vín má viac stupňov a odvetví, no tá, o ktorej vám teraz píšem je pre milovníkov a amatérov najstaršieho nápoja ľudstva. Ak si chcete vychutnať dúšok dobrého vína, potrebujete určitú teplotu vzduchu, ktorá udrží mok vo vašej čaši na určitej teplote. Kde inde sa vám to podarí lepšie ako tam kde víno dozrelo - vo vínnej pivnici. Predchodca vinoték a vinární - tu naberá vínna pivnica na seba ďalšiu úlohu, miesto ochutnávok alebo degustácie a tým sa stáva plnohodnotnou tvorbou architektúry a designu.

Funkčne a príjemne zariadená vináreň, vinotéka či reštaurácia, aby upútala pozornosť a obdiv zákazníka, vyžaduje si svoje vlastné špecifiká, ktorých súčasťou sú aj úžitkové a dekoračné doplnky a nábytok s tematikou prispôsobenou prostrediu.

Kovaný nábytok, kované svietidlá a doplnky do vinární, vinoték, reštaurácií, horských alebo vidieckych hotelov z ateliéru kováčskeho umenia UKOVMI jednoznačne tieto vlastnosti majú. Luxusný ručne kovaný luster - rebrík vo forme vínnej révy, závesné svietidlo – koleso so strapcami hrozna , bočná lampa – list hrozna alebo stojan na vína dokážu vytvoriť magickú atmosféru sveta vinohradníkov.

Luster Stojan na vino Krbovka

Pozrite si vstup do priestoru, kde Vám už kované dvere alebo kovaná mreža pošepnú čo je za nimi.

Mreža Dvere Mreže

Nech už je to menší kovaný doplnok - svietnik, stojan na fľaše, krbové náradie alebo ide o väčší produkt - kované zábradlie, kované mreže, nábytok či svietidlá...., ateliér UKOVMI vám ponúka komplexné zariadenie vinoték a vinární, reštaurácií, rekreačných objektov, ale aj súkromých vínnych pivníc, altánkov a záhrad.

Pivnica Pivnica Vinoteka

Vínne pivnice a vinotéky v tradičnom vidieckom štýle alebo moderné desingové zariadenia reštauračných priestorov je odvetie, v ktorom je ateliér UKOVMI ,,doma“.

Presvedčte sa o tom sami na stránke www.ukovmi.com, alebo na e-shope ateliéru www.ukovmi.eu, kde si tieto výrobky môžete priamo kúpiť alebo objednať. Radi vás privítame aj osobne v predajni v Kanaši pri Prešove - to pravé miesto kde môže byť váš projekt zrealizovaný.